Småbarnsmontessori - avdelningen Nyckelpigan

Småbarnsmontessori avdelningen Nyckelpigan är för barn 1-4 år. Vi finns i ett eget, alldeles nytt och fräscht hus, strax intill huvudbyggnaden. Det exakta antalet barn är beroende på barnens vistelsetid. Oftast delar vi barnen i två grupper. Vi möter alltid barn och föräldrar i hallen, för att få en bra kontakt. När du hämtar ditt barn berättar vi hur dagen har varit. Hur ert barn sovit, ätit och om det har varit något speciellt som hänt under dagen. Leken är viktigast för våra små barn. Barn lär genom lek! I en småbarnsmontessoriavdelning har man också praktiska vardagsövningar, sinnestränande övningar, språkövningar samt många bildkort och böcker! I samlingen gör vi rim och ramsor och sjunger, berättar sagor m.m. Barnen älskar att experimentera, måla och skapa. Utomhus har vi en fantastiskt fin ”motorbana” ! På vår egen lilla gård leker vi varje dag! Ibland går vi promenader och gör enkla utflykter. På Nyckelpigan serveras frukost, middag och mellanmål. Maten kommer från skolans eget kök. Vår kock heter Martin. Även om Montessoriförskolan/skolan är en friskola gör det inte någon skillnad för dig som förälder när du låter ditt barn gå i vår verksamhet!

Småbarn

 

  • Vi tar emot barn från kommunens kö. Ring eller maila oss för ett besök samt ring kommunens köansvarig och anmäl ditt intresse till vår förskola/skola.
  • Barntaxan är densamma.
  • Vi följer samma regler, gällande barnantal i gruppen beräknat på vistelsetid.
  • Vi följer Lpfö, förskolans nya reviderade läroplan samt montessoris läroplan.
  • Ni föräldrar har ingen arbetsplikt.

Vi är en liten förskola/skola. Det är en trygghet för att barnen att ha nära till nästa avdelning. Barnen känner sig hemma med lokalerna, gården och den personal de möter. Barnen följs åt t.o.m. klass 6. Trygga barn har en naturlig drivkraft att vilja lära och utvecklas. ”jag vill, jag kan..” I en miljö som är anpassad för de små barnen och med vuxna som stöd och med upptäckare får barnen en god grund att stå på för att sedan gå vidare. Kom gärna på besök! Men ring eller maila vår förskolechef/rektor först, så att vi kan boka en tid. Välkomna!

 

Småbarnsmontessoriavdelningen Nyckelpigan

Lindängsvägen 20 523 36 Ulricehamn

0321-177 92

gunilla.jacobsson@montessoriulricehamn.se